FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
home loans EN>PL Facility Letter (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: home loans EN>PL Facility Letter
micha? (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
home loans EN>PL Facility Letter  
Witam wszystkich, czy ma kto? mo?e sugestie dotycz?ce t?umaczenia nazwy dokumentu Facility Letter . ang. definicja brzmi: A written agreement given by a bank to a customer setting out the terms and conditions under which it will provide certain credit facilities including overdraft arrangements. ale chyba Facility Letter nie jest po prostu umow? kredytow?. z góry dzi?kuj? za pomoc. pozdrawiam Micha?

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Szadzik (Visitor)
Birthdate:
Witam wszystkich, czy ma kto? mo?e sugestie dotycz?ce t?umaczenia nazwy dokumentu Facility Letter . ang. definicja brzmi: A written agreement given by a bank to a customer setting out the terms and conditions under which it will provide certain credit facilities including overdraft arrangements. ale chyba Facility Letter nie jest po prostu umow? kredytow?. z góry dzi?kuj? za pomoc. pozdrawiam Micha? Tutaj: http://je.pl/di1i jest przyk?ad takiego listu i jak na mój niewielki rozumek wygl?da to jak umowa kredytowa, w ka?dym razie moja umowa kredytowa wygl?da?a do?? podobnie ZTCP.

micha? (Visitor)
Birthdate:
Tutaj: http://je.pl/di1i jest przyk?ad takiego listu i jak na mój niewielki rozumek wygl?da to jak umowa kredytowa, w ka?dym razie moja umowa kredytowa wygl?da?a do?? podobnie ZTCP. dzi?ki. te? dotar?em do takich przyk?adów i wygl?da?y mi na zwyk?e umowy kredytowe. szukam po prostu potwierdzenia czy to zwyk?a umowa kredytowa czy mo?e jaki? jej rodzaj. a ?e sam kredytu jeszcze nie bra?em, to i prosi?em o opinie dzi?ki za odzew, pzdr Micha?

laikonik (Visitor)
Birthdate:
Tutaj: http://je.pl/di1i jest przyk?ad takiego listu i jak na mój niewielki rozumek wygl?da to jak umowa kredytowa, w ka?dym razie moja umowa kredytowa wygl?da?a do?? podobnie ZTCP. dzi?ki. te? dotar?em do takich przyk?adów i wygl?da?y mi na zwyk?e umowy kredytowe. szukam po prostu potwierdzenia czy to zwyk?a umowa kredytowa czy mo?e jaki? jej rodzaj. a ?e sam kredytu jeszcze nie bra?em, to i prosi?em o opinie dzi?ki za odzew, pzdr Micha? Facility - to linia kredytowa (takie przyrzeczenie udzielenia kredytu, mo?esz zaci?gn?? x z?, a zaci?gniesz kiedy chcesz w ci?gu ustalonego okresu czasu bez potrzeby wznawiania ca?ej procedury kredytowej, jak wspomnia?e? np. overdraft). Facility agreement to jeszcze nie umowa o kredyt ale umowa o otwarcie linii kredytowej. W ogólniejszych kontekstach mo?na t?umaczy? facility jako instrument pozabilansowy . laikonik panta rei - wszystko w p?ynie

Ewa Lukawska (Visitor)
Birthdate:
potrzeby wznawiania ca?ej procedury kredytowej, jak wspomnia?e? np. overdraft). Przyrzeczenie udzielenia kredytu to w nazewnictwie bankowym PROMESA

laikonik (Visitor)
Birthdate:

Facility - to linia kredytowa (takie przyrzeczenie udzielenia kredytu, mo?esz zaci?gn?? x z?, a zaci?gniesz kiedy chcesz w ci?gu ustalonego okresu czasu bez potrzeby wznawiania ca?ej procedury kredytowej, jak wspomnia?e? np. overdraft). Przyrzeczenie udzielenia kredytu to w nazewnictwie bankowym PROMESA
Podobno tak. Tylko ja u?y?em w nawiasie (moze niefortunnie) tego wyra?enia w celu przybli?enia pytaczowi co to jest linia kredytowa. U?y?em takie (pewne) przyrzeczenie , obja?niaj?c dalej na czym to polega. Mam nadziej?, ?e pytacza nie urazi?em, a wiem, ?e czasami t?umacze lubi? zna? szerszy kontekst merytoryczny. St?d moje trywialne wywody. Rzeczywi?cie faktyczna promesa nie ma wiele wspólnego z credit facility. Promesa zazwyczaj dotyczy jednorazowego udzielenia kredytu w okre?lonym momencie czasu, a credit facility umo?liwia klientowi zaci?gni?cie kredytu w dowolnym momencie ustalonego okresu czasu. Reasumuj?c credit facility to linia kredytowa Promesa kredytowa to o ile pami?tam promissory note. Co? laikonik wszystko w p?ynie

Go to top Post Reply