FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
removal first pick - draft MM (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: removal first pick - draft MM
removal first pick - draft MM  
Witam. Podsylam (stara wersje, coby mnie chlopaki nie oskalpowaly do konca)moje typy do first pick'ow do drafta. Na resetowej liscie troche zostalem zjechany (czytaj - jest tu sporo bledow i wypaczen). Tak czy inaczej mam nadzieje, ze jakas sensowna dyskusja z tego wyniknie - czekam na wszelkie komentarze. oczywiscie tylko commony. Kolejnosc jest istotna. White: 1. Crossbow Infantry - dobry w praktycznie kazdym decku 2. Devout Witness - w sumie nie jestem pewien, czy az tak wysoko, ale jednak ma co zdejmowac w draftach, zwlaszcza enchantmenty. Najbardziej przydatny chyba przeciw zielonemu. No i jest stworem, co ma nieco wad, ale wiecej chyba zalet. IMHO wyraznie lepszy od disenchanta (choc oba sa warte grzechu) 3. Alabaster Wall - jesli robimy dosc defensywna talie, to jest jak znalazl. Jesli robimy ofensywna, to tez sie przydaje. 4. Muzzle - Removal. Nienajlepszy, ale w bialym jedyny commonowy. 5. Thermal Glider/Nightwind Glider - nie wiem nawet czy nie powinni byc wyzej. sa po prostu bardzo solidni, 2 power, protekcja od sensownych kolorow... warty wspomnienia: Disenchant. Blue: 1. Stinging Barrier - dosc droga sciana, ale kurde, w koncu pinger! 2. Rishadan Airship - to moze po obejrzeniu decku mateusza w akcji (mial ich chyba szesciu) - tak czy inaczej 3 powera z lataniem za 3 mana to bardzo przyzwoity beatdown. 3. Drake Hatchling - kolejny - nie tak agresywny, ale w wieeeelu sytuacjach lepszy od airshipa 4. Waterfront Bouncer - bardzo przydatny, do wszystkiego. Wez rzuc tu czlowieku enchanta, jak bouncer na stole! 5. Counterspell - co prawda nie do kazdego decku, ale na jakies gamebreakery to jest bardzo mily. warte wspomnienia: Dehydratacja Black: 1. Undertaker - ustawia cala gre de facto. Przeciwnik musi go szybko zdjac, inaczej marne jego widoki. 2. Snuff Out - doskonaly removal. i IMHO lepszy od vendetty, bo w pozniejszej grze nie musisz placic zycia (a przy vendeccie czasem sie zdaza wszak, ze po prostu nie masz juz zycia zeby zabic jakiegos bydlaka) 3. Vendetta - kolejny removal. bardzo dobry, ale kurde, lepiej nim zabijac cos mniejszego niz 8/8 Sever Soul - znow removal. Nizej, bo wiecej niz dwa miec w decku to juz proszenie sie o klopoty w sumie.... choc osobiscie bym pewno wlozyl wiecej Maggot Therapy - de facto tez removal... czarny jest zboczonym kolorem. No i w razie czego moze posluzyc jako zwiekszenie beatdownu. warte wspomnienia: Deepwood Ghoul Red: 1. Kris Mage - jak dla mnie maszyna. na prawde jest zajebisty - taki pinger na stole bardzo ladnie dziala i wiele deckow na prawde sprowadza na ziemie. 2. Shock Troops - tez zajebisci - zdolni zdjac cos z x/4 (po bloku rzecz jasna), mozna ich posiwecic odrazu - nie maja sicknessa... cacy. 3. Lunge - Removal + obnizanie zycia... jak mamy agresywny deck, to nawet wyzej moze? 4. Gerrard's Irregulars - dzieki haste'owi jest bardzo fajny. drogi, jak na swoje P/T, ale w MM zauwazcie jest sporo dobrego za 3-4 mana. a za piec juz gorzej, wiec mozna sobie pozwolic na takiego pana. Potrafi wygrac gre, bo ludzie zapominaja, ze ktos moze miec haste'a. 5. Kyren Sniper - jak znalazl na wszelkie creature stalemate, zegarek. wart wspomnienia: Tremor Green: 1. Spidersilk Armor. Moze nieco defensywne, ale oprocz umozliwienia nam obrony przed podlymi lataczami pozwala rowniez na niezbyt skrepowane ataki - zwlaszcza, jesli przeciwnik nie ma za duzo removalu (lub ma glownie czerwony - moze wyprowadzimy cos poza zasieg) 2. Snorting Gahr. Imho najlepszy commonowy fatty - 3/3, niezalawto zblokowac ot tak sobie, 4 mana... 3. Silverglade Elemental. 4/4 za 5 mana to nie jet jakis kosmos, ale odsaczy biblioteke, no i warto zauwazyc, ze w MM w ogole nie ma za duzo grubaskow, wiec 4/4 automatycznie zaczyna wygladac nieco lepiej. 4. Horned Troll. 3 mana to nie za malo (vide river boa), ale regeneracja za jedna mana jest imho baaaardzo cenna. 5. Rushwood Dryad - jedna z nielicznych szybkich, beatdownowych kreatur. nie wspominajac juz jaka fajna, gdy gra sie z zielonym. warte wspomnienia: Hunted Wumpus, Deepwood Drummer, Giant Canterpilla.... i kurde jeszcze kilka! dobry jest zielony, tylko warto go sensownym removalem wspomoc (patrz - czarny)

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Lukasz Gieron (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
1. Spidersilk Armor. Moze nieco defensywne, ale oprocz umozliwienia nam obrony przed podlymi lataczami pozwala rowniez na niezbyt skrepowane ataki - zwlaszcza, jesli przeciwnik nie ma za duzo removalu (lub ma glownie czerwony - moze wyprowadzimy cos poza zasieg) 2. Snorting Gahr. Imho najlepszy commonowy fatty - 3/3, niezalawto zblokowac ot tak sobie, 4 mana... 3. Silverglade Elemental. 4/4 za 5 mana to nie jet jakis kosmos, ale odsaczy biblioteke, no i warto zauwazyc, ze w MM w ogole nie ma za duzo grubaskow, wiec 4/4 automatycznie zaczyna wygladac nieco lepiej. 4. Horned Troll. 3 mana to nie za malo (vide river boa), ale regeneracja za jedna mana jest imho baaaardzo cenna. 5. Rushwood Dryad - jedna z nielicznych szybkich, beatdownowych kreatur. nie wspominajac juz jaka fajna, gdy gra sie z zielonym. warte wspomnienia: Hunted Wumpus, Deepwood Drummer, Giant Canterpilla.... i kurde jeszcze kilka! dobry jest zielony, tylko warto go sensownym removalem wspomoc (patrz - czarny)         1. Snorting Gahr         2. Silverglade Elemental         3. Spidersilk Armor         4. Troll         5. Invigorate         ciekawe: te, ktore wymieniles + Ancestral Mask, Rushwood Herbalist, Vine Trellis.

Bogdan Wid?a (Visitor)
Birthdate:

Witam. Podsylam (stara wersje, coby mnie chlopaki nie oskalpowaly do konca)moje typy do first pick'ow do drafta. Na resetowej liscie troche zostalem zjechany (czytaj - jest tu sporo bledow i wypaczen). Tak czy inaczej mam nadzieje, ze jakas sensowna dyskusja z tego wyniknie - czekam na wszelkie komentarze.
Hmm... Brakuje mi tylko ostatecznego komentarza: ktory kolor najmocniejszy? BW mailto This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

inaczej mam nadzieje, ze jakas sensowna dyskusja z tego wyniknie - czekam na wszelkie komentarze. Brakuje mi tylko ostatecznego komentarza: ktory kolor najmocniejszy? heh, nie spodziewaj sie takiego komentarza. co prawda pewnie kazdy ma swoich faworytow, ale jest to kwestia stylu gry, przyzwyczajen, partnerow i milionow innych rzeczy. przyklad: ostatniego drafta MM w ktorym bralem udzial wygral Zolw, majac talie zlozona z dwoch kolorow, ktore Olek (dobry drafter) uznaje za najslabsze - Olek grajac deckiem z jego zdaniem najlepszych kolorow zajal jakies odlegle miejsce zdrowka

Lukasz Gieron (Visitor)
Birthdate:
a toughness 2 daje duzo mozliwosci ich zabicia.         Lunge, Shock Troops i w zasadzie tyle.

Go to top Post Reply